SCOTT GILMORE – TWO ROOMED MOTEL

Scott Gilmore is een muzikant uit Los Angeles, Californië die altijd graag met geluiden geëxperimenteerd heeft om dromerige slaapkamerpopmuziek te creëren en die creaties af en toe met de wereld te delen via de release van cd’s. Midden 2017 deed hij dat voor het eerst met het album “Subtle Vertigo”, gevolgd door de vorig jaar uitgebrachte ep “Another Day”.

Nu was de tijd echter gekomen om nog eens een full-cd op de markt te brengen met negen nummers die hij in het voorbije jaar heeft gecomponeerd. Zoals gebruikelijk speelt Scott Gilmore alle instrumenten zelf in en tekende hij eveneens voor de rol van producer van het nieuwe album dat de titel “Two Roomed Motel” heeft gekregen, naar één van de songs die op het schijfje te horen is en die we ook via de video bij deze recensie ter kennismaking meegeven.

Er zitten elementen uit de jazz, R&B, elektro en pop in de negen tracks op deze plaat. Daarvoor heeft hij in de opnamestudio drummachines, synthesizers, akoestische en elektrische gitaren, basgitaar en een hele reeks effectenpedalen gebruikt. Omdat niemand anders zich kon moeien met de opname van de plaat, kon Scott Gilmore het album helemaal naar zijn eigen inzicht, ideeën en wil opnemen.

Zingen doet hij, op slottrack “Of Places Read” na, niet bij deze nummers, die daardoor voornamelijk als futuristische soundscapes lijken te fungeren en misschien wel eens ooit dienst kunnen doen voor televisieseries of films. Vooral de tracks “All Our Stuff”, de elektropopnummers “A Veil Between” en “Rooms We’ve Made” en het dromerige “Memories Of A Long Day” lijken ons daarvoor het meest geschikt te zijn.

Kenners zullen deze cd van Scott Gilmore allicht vergelijken met het werk van groepen als de Franse band ‘Air’ of de Engelse indierockers van ‘Stereolab’.Voor ons blijft het echter moeilijk om dergelijke experimentele, geheel instrumentale platen van begin tot einde geboeid te blijven beluisteren. Maar dat ligt misschien wel net iets meer aan ons dan aan de gebrachte muziek op “Two Roomed Motel”.

(valsam)

CD-RELEASE: 1 maart 2019

 

Artiest info
Website  
 

Label: Crammed Discs

video